söndag 20 april 2014


Det är dags nu...
Att på allvar fundera på framtiden för den här bloggen.
Skall jag vara uppriktig så har jag en formsvacka gällande detta och jag tycker att jag står och stampar på samma ställe.
Det är en bra sysselsättning för mig och bloggen visar en positiv utveckling hela tiden.
Men det räcker inte.
Nu kommer jag inte att uppdatera på några dagar och 1 maj återkommer jag med besked hur det blir.
Ha de.

45 kommentarer:

  1. År du ur balas???? Det är väl klart du skall fortsätta,,,,det är många som vill läsa,,,kanske lite slöa i värmen och inte orkar kommentera

    SvaraRadera
  2. Lars från kulturbygden...20 april 2014 kl. 18:35

    Keep up the good work, Knätofsen!

    SvaraRadera
  3. mycket tråkigt om du skulle försvinna från nätet då har man inget att läsa och drömma sig bort från vardagen i svedala så snälla försvinn inte helt

    SvaraRadera
  4. Jan Sluta inte Är mysigt att läsa om livet där nere För mig är det mycket upplysande Jösses vad man fått lärt sig om för mig nya frukter bl a.Marie tala förnuft med Jan snälla...Fortsätt Jan hälsar
    Gun i Knivsta

    SvaraRadera
  5. TRAGISKT!!!!
    Alla vet hur det känns mellan varven. Hoppas du inser hur viktigt de du gör är för oss som sitter långt borta..
    Hur du än gör är vi många som kommer att sakna dig och bloggen.
    Vi är många som startar dagen med din blogg och dina inlägg,vet inte hur någon morgontidning skall kunna konkurera med starten på dagen för oss som har intresse av Thailand och ditt liv.
    Hoppas du kommer till insikt undernatten och att vi ses i morgonbitti.
    Mvh
    Skånska Lasse/Co

    SvaraRadera
  6. Jan Du får bara ej sluta Har fått lära mig en hel del av det Du skriver.. Marie ,Marie kan Du ö v e r t a l a honom....Har ju varit lite tamt om farmen grödorna o s v Men det är ju det som är trevligt att läsa
    om livet ni lever där Snälla fortsätt om Du själv vill Ha det Gun i Knivsta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lars från kulturbygden21 april 2014 kl. 11:07

      Kom igen Marie, om du säger till Redaktör'n så blire så!

      Radera
  7. Vad förväntar du dig skall hända med bloggen? Den fyller läsarens funktion men om du inte vill skriva skall du naturligtvis lägga ner bloggen. Tack för en bra blogg men livet går vidare.

    SvaraRadera
  8. Mycket tråkigt om man inte skulle kunna fortsätta att följa en farangs liv i Thailand. Funderar själv på att göra detsamma om några år.
    /Roger

    SvaraRadera
  9. Har läst din blogg nu ett tag, både frugan och jag själv. Vi gillar den, vi gillar dina bilder, dina videos och dina synpunkter. Du vet inte om det, vi har inte talat om det för dig, du har gett men du har inte fått någon uppmuntran ifrån oss. Ja, utom nu när du hotar med att sluta, så dags då.
    Det funkar så. Förstår om du gått tom.
    Fundera, du kanske kan göra den mer interaktiv, ställa frågor, be om synpunkter. Då kommer du kanske att få mer kontakt med oss?
    Glad Påsk!
    Birdiebert

    SvaraRadera
  10. Vore skittrist om du la ner bloggen. Vad ska man då läsa? Tycker din blogg är rolig att läsa och skulle verkligen sakna den om den försvann. Men det är ditt beslut till sist i alla fall.
    Ha det min vän.

    SvaraRadera
  11. Alla har rätt till semester! Ta en tripp till landet Sverige och kom sedan tillbaka stärkt av den svenska vårsolen! Jag tror att det är den ,som Du saknar just nu efter den hetta, som nu rått en tid där nere!
    Stig

    SvaraRadera
  12. Hej Jan.
    Du behöver inte skriva varje dag, ibland har man skrivtorka, det kan jag förstå. Men det vore väldigt synd om du slutade helt, tror du skulle sakna det. Nej, bryt ihop och kom igen. Alla behöver en paus ibland, men du ger oss läsare faktiskt väldigt mycket.

    SvaraRadera
  13. Neeej! Sluta inte Jan! Din blogg är det första jag läser då jag öppnar laptopen, sen kommer mail och nyheter... är ju så intressant att läsa om ett annorlunda Thailand borta från stränder och turister! Fortsätt snälla du!

    SvaraRadera
  14. Vi som läser varje dag skulle så klart sakna dig och bloggen.
    Att inte få veta hur det kommer att bli i trädgården, hur det går med växterna vid carporten eller få se lilla Faa och djuren växa och bli större, det vore ju jättetråkigt.
    Naturligtvis är det du som bestämmer men kan vi på något sätt påverka ditt beslut så låt oss veta det.
    Marie K

    SvaraRadera
  15. Hej Jan!
    Jag tycker din blogg med dina bilder har varit trevlig.
    Jag förstår din situation, jag lever sedan några år ett lugnt och behagligt pensionärsliv. Jag har bott som du, omgiven av folk som inte pratar mitt modersmål, det kan kännas lite tomt i bland.
    Jag startade då en blogg. Kommentarerna kändes som en bekräftelse på min existens.
    Efter några år märkte jag att inget nytt hände på bygden och jag kom på mig att jag var inne på tredje varvet av berättandet.
    Vad skulle jag skriva om?
    Bloggen kom att kännas som en belastning för mig.
    Jag började då att att klippa och länka från tidningarna, men det blev som tidningskrönikan i P1 till slut.
    Jag beslutade mig då att göra som Zara Leander, sluta medan jag fortfarande var på topp.
    Det kändes befriande för mig.
    Inget är för evigt.
    Jag vet inte, varför man håller i gång en blogg?
    Jag kan inte kräva av dig att du skall fortsätta, då jag inte ger något tillbaka.
    Valet är ditt.
    Janne

    SvaraRadera
  16. Även jag kommer självklart sakna din blogg, vilken jag har haft nöjet att läsa från starten. Det är ju många år nu!

    Att du tappar sugen att skriva lite då och då är väl inte konstigt, det tror jag att alla bloggare gör. Men jag förstår inte vad du menar med att du stampar på samma ställe? För oss som lever ett helt annat liv än vad du gör är det jätteroligt att följa din vardag, eftersom den är helt annorlunda än vår. Dessutom tar du ju fantastiskt bra bilder vilka dessutom gör sig mycket bättre i bloggen än på FB.

    Du har ju väldigt många läsare vilket du inte skulle ha haft ifall bloggen ej var uppskattad.
    Du kanske vill ha lite mer respons från oss läsare? Jag tror att du kanske saknar lite fler kommentarer.

    Du kanske kan skriva lite färre inlägg per dag. Samt ta lite semester från bloggen lite då och då precis som du gör nu. Jag tror att du skulle sakna bloggen precis som oss läsare ifall du la ner den helt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lars från kulturbygden...21 april 2014 kl. 23:54

      Nu´ru Knätofsen, så har M@rie bestämt hur det ska vara! Så tänk på henne, liiiite på oss andra också, och gör som hon säger. Du brukar ju annars vara lydig när damerna påkallar din uppmärksamhet.

      Radera
  17. Hej Jan,
    Det vore jättetråkigt om du slutade skriva och berätta om livet på landsbygden i Thailand och det vardagliga livet.Det har blivit en inspirationskälla för många tror jag och man tittar in varje dag för att se vad som hänt med odlingar,huset och familj.

    Bosse

    SvaraRadera
  18. Hej! En varierad och mycket läsvärd blogg det här! Den enda jag egentligen läser regelbundet.
    Jan! Du behöver kanske inte skriva så ofta. Ta det lugnt och njut av tillvaron och skriv lite då och då för att hålla humöret uppe på oss trogna läsare.

    SvaraRadera
  19. Mats-Erik i Glada Hudik22 april 2014 kl. 04:37

    Kan inte göra än att instämma med tidigare inlägg!
    Din blogg läser jag till frukost, och den ger mig den själsliga näring jag behöver.
    Drömmen som jag har, att göra som dig en dag, hålls vid liv genom dina berättelser med tillhörande fantastiska bilder. Men naturligtvis förstår jag att lusten sinar ibland, men ta lite pauser ibland så kanske det känns bättre. Du gör som du vill! Du vet att du har många fans....

    SvaraRadera
  20. Du skall veta att många läser din blogg INNAN de fortsätter in på Aftonbladet. Jag är en sån! Du väljer själv men jag tror att Du tycker att det är kul ändå men just nu är Du väl nere i en formsvacka! Kom Igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läser aldrig Aftonbladet.
      Pelle P

      Radera
  21. Håller helt med många tidigare skribenter.
    Skulle också sakna dina bilder och dina texter.
    Jag tror att abstinensen om du helt slutade skriva skulle göra dig rastlös.
    Kanske kan du ransonera dina inlägg något. Och då menar jag inte antalet per dag utan fastmer att du tar lediga dagar. Dock utan obligatorium att skriva vissa bestämda dagar.
    Skriv när det känns bra bara.
    Ett eller två inlägg per vecka skulle vi, som troget följer dig, säkert klara av att hantera.
    De flesta thaibloggare som jag följer har mer sporadisk utgivningstakt än du och din namne i Bankan. Flanell tex har just något inlägg per vecka.
    Men oavsett hur du gör vill jag passa på att tacka för många trevliga stunder framför skärmen och hoppas att du får ha hälsan och leva väl i många år framgent.

    SvaraRadera
  22. Jag håller med dom andra! Fortsätt blogga!


    Tobmi

    SvaraRadera
  23. Hej Jan ! Jag vill inte heller att du ska sluta. Jag läser din blogg med stort intresse. Din mor Dagmar var dagmamma åt min son Tobias i början på 80-talet o därför känns det som jag känner dig lite extra. Du har skaffat dig ett fantastiskt liv därnere och låt oss här hemma få ta del av det Anna-Karin

    SvaraRadera
  24. Hej Jan! inte ska du lämna oss nu alla vi som läser din blogg varje dag, vi uppskattar dina bilder från det vardagliga livet thai mäniskor lever och dina trädgårdsaktiviteter,så ge inte upp nu ser framårt ditt positiva?beslut 1 maj.

    SvaraRadera
  25. Snälla Jan sluta inte blogga! Jag läser din blogg varje dag och det skulle bli väldigt tomt utan den!
    Ingvora

    SvaraRadera
  26. Saknar din blogg redan nu men förstår om du behöver en paus.

    SvaraRadera
  27. Jag håller med alla om en saknad men har full förståelse om du inte har inspiratíon för tillfället MEN du kan ju göra som Mona - ta en time out. Man behöver inte gjort nåt kriminellt bara för att man tar time out. See you!
    Rune

    SvaraRadera
  28. Hej Jan. Jag har aldrig gett mej tillkänna här nångång förut,men nu gör jag det. Jag heter Jan Berggren och bor i Eskilstuna. Jag läser din blogg regelbundet sedan ca ett år tillbaka, och eftersom jag är sambo med en tjej från Thailand så är jag ju naturligtvis intresserad av Thailand, och då är det kul att läsa om hur du har det där. Vi är där en gång varje år, i Chaiyaphum. Jag hoppas du inte lägger ner din blogg helt, det kanske räcker med ett par gånger i veckan eller nåt. Hälsningar Janne.

    SvaraRadera
  29. General Rufus von Stålspik26 april 2014 kl. 03:30

    För bövelen karl vad är detta för tråkig information som han förmedlar, formsvacka? Va fals? Nej upp med hakan nu Luthman och ge inte tappt, för det finns tydligen många som uppskattar hans inlägg på denna blogg. Undertecknad är en av de personer som nästan varje dag ser fram emot hans inlägg, och därigenom får veta lite nytt från den Thailändska världen.
    Det skulle min själ vara en stor förlust för många bloggläsare om inte Herr Luthmans sofistikerade och välformulerade anteckningar på nätet fanns att tillgå.
    Så fortsätt snälla Herrn. Verkställ!


    Med Vänliga Hälsningar: General Rufus von Stålspik.

    SvaraRadera
  30. Hej,nu är det allt så tomt utan din blogg,så jag hoppas verkligen du börjar igen,Anette Elgh

    SvaraRadera
  31. Är du på väg till Pattaya ?

    SvaraRadera
  32. Jan,
    Hoppas du fortsätter!
    Jag har under flera år följt din blogg och före det din bloggkollegas (Ulf Larsson) blogg och jag tycker att det blir tomt om även du lägger ner.
    Mvh
    Ulf

    SvaraRadera
  33. Halloj
    Då jag läser din blogg varje morgon innan jag reser mig ur sängen så måste jag skälllite på dig då du nu har förstört min morgon under en längre tid. Hoppas fasike du får skriv motivationen tillbaka. Carina

    SvaraRadera
  34. Tur att det snart är 1Maj! Hoppas du kommer med ett positivt besked så vi får fortsätta läsa om Thailand och ditt liv. Saknar inläggen du gör.
    MVH
    Britt-Mari och Erik

    SvaraRadera
  35. Hej Jan!
    Jag har tyckt att din blogg har varit trevlig läsning.
    Det kan ibland vara svårt att hitta inspiration till att skriva, om man bor på en liten plats, där det inte händer så mycket. Va´ fan skall jag skriva om i dag? Bloggen kanske blir en belastning för dig och om endast ett trettiotal uttrycker sin önskan om att du skall fortsätta, blir det ju inte roligare.
    Var är resten av läsarna?
    Är du tveksam till att fortsätta, så tänk på dig själv sluta blogga och bli fri.
    Det finns ett liv utanför datamaskinen.
    Kalle i Vreten

    SvaraRadera
  36. Jan Det är med spänning man går in på bloggen imorgon för att se vad resultatet blir Optimist som man är så hoppas man på ett positivt svar...Hoppas Du haft tid till eftertanke i lugn och ro Ja så är det sista april . Tur att vädret är lite svalare Bara plus 8 i Uppland Kanske blir lite lugnare liv inne i Uppsala idag så att det inte blir så mycket supa ute i backarna Tids nog får man veta Ha det så gott med de Dina å djuren Hälsningar från oss i Knivsta Gun

    SvaraRadera
  37. Hej
    Hoppas du fortsätter vi har följt dig sen Ulf Larssons blogg. Läser varje morgon även när vi är i Thailand
    Sue&Per

    SvaraRadera
  38. General Rufus von Stålspik1 maj 2014 kl. 03:38

    Nu är det Stålspiken som skriver igen.

    Vi har här i Svealand en mycket regnig Valborgsmässoafton, och det sägs att första maj ska bli kall för årstiden, så därför finns det inte mycket att roa sig med förutom att läsa Herr Luthmans blogg, som för närvarande ligger i malpåse.
    Många kommentatorer har ju försökt att med lock och pock förmå Luthman att återuppta bloggandet, men utan resultat på min ära. Så därför ska jag min själ försöka med andra metoder.
    Om inte Herr Luthman tar reson och fortsätter blogga så ska för bövelen ett räfst och rättarting gå av stapeln som han sent ska glömma, då skall jag personligen komma till Thailandet och ta Herrn i örat med allt vad det anbelangar.
    Men så långt ska det nog inte behöva gå, för Luthman har ju genom åren visat sig vara en klok karl, och han tar nog sitt förnuft tillfånga vad det lider, eller hur? Va ba?


    Med vänliga hälsningar General Rufus von Stålspik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Herr General
      Om ni tar och plockar upp den tappade monokeln ur punchglaset, så föreslår jag att ni läser vad jag skrev i inlägget "Time Out".
      Där står att jag skulle återkomma med någon form av besked 1 maj.
      Idag är det 1 maj - åtminstone här i Asien.
      Så häng av er den medaljtyngda, malätna gamla uniformsrocken, hasa bort till sängen, slumra in och dröm ljuva drömmar om stordåd och gamla bragder på slagfälten och i leran bland skyttegravarna.
      Om ni överhuvudtaget var där - misstänker att stordåden utfördes på den av manskapet uppmonterade transportabla mässen.

      Radera
    2. General Rufus von Stålspik1 maj 2014 kl. 06:38

      Vid mina slokande knävelborrar, vad är detta? Tar sig Luthman ton mot en General vid Svea livgarde? Detta tolereras icke på min ära. Min uniformsrock är i samma goda vigör som den var 1934 när jag ryckte in, och övriga persedlar är i mycket gott skick. Jag är mycket upprörd över hur han vågar ifrågasätta min militära karriär och mina framgångar på slagfälten.

      Givakt! Utgå!

      Radera
    3. Hmmm, "framgångar på slagfälten".
      Fanns aktiviteterna på Stureplan när Generalen i en forntid stod i rullorna?
      Hälsar respektlöse vice korpralen 007 Luthman/numera nedlagda 1 13 i Falun.

      Radera
  39. Du gör det du känner för Jan, det blir alltid bäst så.

    SvaraRadera